Jesus helbreder syke

DEN SYKE VED BETESDA

Joh 5,1-15

Klikk på bilde for å forstørre.

Etter dette var det en av jødenes høytider, og Jesus drog opp til Jerusalem.  Ved Saueporten i Jerusalem ligger en dam som på hebraisk heter Betesda. Den er omgitt av fem bueganger, [Betesda: Navnet betyr «barmhjertighetens hus».]  og der lå det en mengde syke: blinde, lamme, vanføre. De ventet på at vannet skulle bli rørt opp. (Joh 5,1-3)

[Siste del av v. 3 og v. 4 mangler i de eldste håndskriftene.]

Klikk på bilde for å forstørre.

For en Herrens engel steg fra tid til annen ned i dammen og rørte opp vannet. Den første som steg ned i dammen etter at vannet var blitt rørt opp, ble frisk, hvilken sykdom han så led av (Joh 5,1-4)

Klikk på bilde for å forstørre.

Det var en mann der som hadde vært syk i trettiåtte år. Jesus så ham ligge der og visste at han hadde vært syk lenge, og han sa til ham: «Vil du bli frisk?» (Joh 5,5-6)

Klikk på bilde for å forstørre.

Den syke svarte: «Herre, jeg har ingen som kan få meg ned i dammen når vannet er rørt opp. Og når så jeg kommer, er det alltid en annen som går uti før meg.» Da sier Jesus til ham: «Stå opp, ta båren din og gå!» (Joh 5,7-8)

Klikk på bilde for å forstørre.

Og straks ble mannen frisk; han tok båren og gikk (Joh 5,9)

Klikk på bilde for å forstørre.

Men det var sabbat denne dagen, og jødene sa til ham som var blitt helbredet: «Det er sabbat, du har ikke lov til å bære båren.» Han svarte: «Han som gjorde meg frisk, sa: Ta båren din og gå!»  «Hvem er den mannen som sa at du skulle ta den og gå?» spurte de. Han som var blitt frisk, visste ikke hvem han var. For Jesus hadde trukket seg unna, fordi det var så mye folk der. (Joh 5,10-13

Klikk på bilde for å forstørre.

Senere traff Jesus mannen på tempelplassen og sa til ham: «Nå er du blitt frisk. Synd ikke mer, for at ikke noe verre skal hende deg.» (Joh 5,14

Klikk på bilde for å forstørre.

Mannen gikk, og han fortalte jødene at det var Jesus som hadde gjort ham frisk (Joh 5,15)

Klikk på bilde for å forstørre.

Fordi Jesus hadde gjort dette på sabbaten, begynte jødene å forfølge ham (Joh 5,1-16)

Klikk på bilde for å forstørre.

Men han sa til dem: «Min Far arbeider til denne dag; også jeg arbeider.» (Joh 5,1-17)

Klikk på bilde for å forstørre.

Etter dette var jødene enda mer oppsatt på å få ham drept; ikke bare brøt han sabbaten, men han kalte også Gud sin egen far og gjorde seg dermed lik Gud (Joh 5,1-18)

Klikk på bilde for å forstørre.

Men Jesus tok til orde og sa til dem: "Sannelig, sannelig, det sier jeg dere: Sønnen kan ikke gjøre noe av seg selv, men bare det han ser Faderen gjøre. Det Faderen gjør, det gjør også Sønnen. For Faderen elsker Sønnen og viser ham alt det han selv gjør. Og han skal vise ham større gjerninger enn dette, så dere skal undre dere.

For likesom Faderen reiser opp de døde og gjør dem levende, slik gjør også Sønnen levende dem han vil.

Og Faderen dømmer ingen, men han har overgitt all dom til Sønnen, for at alle skal ære Sønnen slik de ærer Faderen. Den som ikke ærer Sønnen, ærer heller ikke Faderen som har sendt ham." Joh 5,19-23)

Klikk på bilde for å forstørre.

"Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Den som hører mitt ord og tror på ham som har sendt meg, han har evig liv og kommer ikke for dommen, men er gått over fra døden til livet." (Joh 5,24)

Klikk på bilde for å forstørre.

"Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Den tid kommer, ja, den er nå, da de døde skal høre Guds Sønns røst, og de som hører, skal leve.

For likesom Faderen har liv i seg selv, har han også gitt Sønnen å ha liv i seg, og han har gitt ham myndighet til å holde dom, fordi han er Menneskesønnen. Dere må ikke undre dere over dette, for den time kommer da alle de som er i gravene, skal høre hans røst. De skal komme fram, og de som har gjort det gode, skal stå opp til livet, men de som har gjort det onde, skal stå opp til dom.

Jeg kan ikke gjøre noe av meg selv. Jeg hører, og etter det dømmer jeg, og min dom er rettferdig. For det er ikke min egen vilje jeg vil fremme, men hans vilje som har sendt meg." (Joh 5,25-30)

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

27.03 | 16:17

Ja, halleluja!

...
27.03 | 09:07

Derek Prince, et opphav av Guds Ord og dens kraft. Fryder meg

...
11.09 | 12:12

TV Visjon Norge har den i en nyere utgave.

...
07.09 | 23:11

Svar til Synøve på spørsmål om sangen: Takk for Golgata
Uten å ha kontrollert om fakta enda eg mener å huske sangen er skrevet av: Wiggo Abrahamsen som bor på Karmøy.
kan gi en tilbakemelding siden.

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE