Jesus vekker opp døde

JESUS VEKKER LASARUS OPP FRA DE DØDE

Joh 11,1-57

Klikk på bildet for å forstørre det.

En mann som hette Lasarus, var blitt syk. Han var fra Betania, den byen der Maria og hennes søster Marta bodde. Det var Maria som salvet Herren med fin salve og tørket føttene hans med sitt hår. Lasarus som ble syk, var hennes bror (Joh 11,1-2)

Klikk på bildet for å forstørre det.

[Betania var 3 km øst for Jerusalem. Jesus bodde ofte hjemme hos de når han var i området.](Tillegg til bibelskriften)

Klikk på bildet for å forstørre det.

[En dag Lazarus ble veldig alvorlig syk. Var ikke Jesus i nærheten av dem på den tiden, men han underviste i området på den andre siden av elven Jordan. Så Maria og Martha sendte en budbringer for å hente ham.](Tillegg til bibelskriften)

Klikk på bildet for å forstørre det.

Søstrene sendte bud til Jesus og sa: "Herre, han som du er så glad i, er syk." Da Jesus fikk høre det, sa han: "Denne sykdommen betyr ikke døden. Den er til Guds ære; den skal vise Guds Sønns herlighet." Jesus holdt meget av Marta og hennes søster og broren Lasarus. Da han hadde fått høre at Lasarus var syk, ble han enda to dager der han var (Joh 11,3-6)

Klikk på bildet for å forstørre det.

Deretter sa han til disiplene: "La oss dra tilbake til Judea."  "Rabbi, nylig prøvde jødene å steine deg, og nå drar du dit igjen?" sa disiplene. Jesus svarte: "Har ikke dagen tolv timer? Den som vandrer om dagen, snubler ikke, for han ser lyset i denne verden. Men den som vandrer om natten, han snubler, fordi han ikke har lys i seg." Da han hadde sagt dette, sa han til dem: "Vår venn Lasarus er sovnet inn, men jeg skal gå og vekke ham." (Joh 1,7-11)

Klikk på bildet for å forstørre det.

Da sa disiplene: "Herre, hvis han er sovnet, blir han nok frisk." Jesus mente at han var død, men de trodde han talte om vanlig søvn. Da sa Jesus rett ut: "Lasarus er død. Og for deres skyld er jeg glad for at jeg ikke var der, så dere kan tro. Men la oss gå til ham." Tomas, han som ble kalt Tvillingen, sa da til de andre disiplene: "Også vi går med, så vi kan dø sammen med ham." (Joh 11,12-16)

Klikk på bildet for å forstørre det.

Da Jesus kom fram, fikk han vite at Lasarus alt hadde ligget fire dager i graven. Betania ligger like ved Jerusalem, omtrent femten stadier fra byen, og mange av jødene var kommet til Marta og Maria for å trøste dem i sorgen over broren. Da Marta hørte at Jesus kom, gikk hun for å møte ham; Maria ble sittende hjemme (Joh 11,17-20)

Klikk på bildet for å forstørre det.

Marta sa til Jesus: "Herre, hadde du vært her, var min bror ikke død. Men også nå vet jeg at alt det du ber Gud om, vil han gi deg."  "Din bror skal stå opp," sier Jesus.  "Jeg vet at han skal stå opp i oppstandelsen på den siste dag," sier Marta.  Jesus sier til henne: "Jeg er oppstandelsen og livet, den som tror på meg, skal leve om han enn dør.  Og hver den som lever og tror på meg, skal aldri i evighet dø. Tror du dette?"  "Ja, Herre," sier hun, "jeg tror at du er Messias, Guds Sønn, han som skal komme til verden." (Joh 11,21-27)

Klikk på bildet for å forstørre det.

Da hun hadde sagt dette, gikk hun og kalte i all stillhet på sin søster Maria og sa til henne: "Mesteren er her og spør etter deg." Da Maria hørte det, stod hun straks opp og gikk ut til ham. Jesus var ennå ikke kommet inn i byen, men var der Marta hadde møtt ham. Jødene som var hjemme hos Maria for å trøste henne, så at hun brått reiste seg og gikk ut, og de fulgte etter, fordi de trodde at hun ville gå til graven for å gråte der  (Joh 11,28-31)

Klikk på bildet for å forstørre det.

Da nå Maria kom dit Jesus var, og fikk se ham, kastet hun seg ned for hans føtter og sa: "Herre, hadde du vært her, var min bror ikke død." Da Jesus så at både hun og alle jødene som fulgte henne, gråt, ble han opprørt og rystet, og han sa: "Hvor har dere lagt ham?" "Herre, kom og se," sa de. Jesus gråt (Joh 11,32-35)

Klikk på bildet for å forstørre det.

"Se, hvor han holdt av ham," sa jødene. Men noen av dem sa: "Kunne ikke han som har åpnet øynene på den blinde, også gjort at denne mannen ikke var død?" (Joh 11,36-37)

Klikk på bildet for å forstørre det.

Jesus ble igjen opprørt og gikk bort til graven. Det var en hule, og en stein var lagt foran den. Jesus sier: "Ta steinen bort!" "Herre," sier Marta, den dødes søster, "det lukter alt av ham; han har jo ligget i graven i fire dager." Jesus sier til henne: "Sa jeg deg ikke at hvis du tror, skal du se Guds herlighet?"  (Joh 11,38-40)

Klikk på bildet for å forstørre det.

Så tok de bort steinen. Og Jesus løftet blikket mot himmelen og sa: "Far, jeg takker deg fordi du har hørt meg. Jeg visste at du alltid hører meg. Men jeg sier dette for folkets skyld som står omkring, så de skal tro at du har sendt meg." (Joh 11,41-42)

Klikk på bildet for å forstørre det.

Så ropte han med høy røst: "Lasarus, kom ut!" (Joh 11,43)

Klikk på bildet for å forstørre det.

Da kom den døde ut, med liksvøp rundt hender og føtter og med et klede bundet over ansiktet. "Løs ham, og la ham gå," sa Jesus (Joh 11,44)

Klikk på bildet for å forstørre det.

Mange av jødene som var kommet til Maria og hadde sett det Jesus gjorde, kom til tro på ham. Men noen gikk til fariseerne og fortalte hva han hadde gjort. Da kalte overprestene og fariseerne Rådet sammen, og de sa: "Hva skal vi gjøre? Denne mannen gjør mange tegn.

Lar vi ham holde på slik, vil snart alle tro på ham. Så kommer romerne og tar både det hellige sted og folket vårt." En av dem, Kaifas, han som var øversteprest det året, sa da: "Dere skjønner ingen ting. Dere tenker ikke på at det er bedre for dere at ett menneske dør for folket enn at hele folket går til grunne." (Joh 11,45-50)

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

27.03 | 16:17

Ja, halleluja!

...
27.03 | 09:07

Derek Prince, et opphav av Guds Ord og dens kraft. Fryder meg

...
11.09 | 12:12

TV Visjon Norge har den i en nyere utgave.

...
07.09 | 23:11

Svar til Synøve på spørsmål om sangen: Takk for Golgata
Uten å ha kontrollert om fakta enda eg mener å huske sangen er skrevet av: Wiggo Abrahamsen som bor på Karmøy.
kan gi en tilbakemelding siden.

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE