skille mellom ånder

Evne til å bedømme åndsåpenbaringer

Trykk på bildet med musepekeren for å forstørre bildet.

Dette er Guds alarmsystem for menigheten mot falske lærere. Du vil vite når noe for eksempel lyver for deg, om det er en falsk profeti, eller om det er falske profeter eller lærere.

Her er noen Bibelske eksempler:

Men en mann ved navn Ananias og hans hustru Saffira solgte en eiendom. Han stakk til side noe av pengene, og hans hustru visste det. Han kom så med en del av summen og la det for apostlenes føtter. Da sa Peter: «Ananias, hvorfor har Satan fylt ditt hjerte, så du skulle lyve for Den Hellige Ånd og stikke unna noe av betalingen for åkeren? Var den ikke din så lenge du hadde den? Og når du så hadde solgt den, bestemte du da ikke selv over pengene? Hvorfor har du satt deg denne gjerning fore i ditt hjerte? Det er ikke for mennesker du har løyet, men for Gud!» (Apg 5:1-4) Her avslører Peter ved Den Hellige Ånds hjelp det skjulte motivet bak Ananias og Saffiras såkalte "gode" gjerninger. 

 

Men da Simon så at Ånden ble gitt ved apostlenes håndspåleggelse, kom han til dem med penger og sa: «Gi også meg denne makt, at den jeg legger mine hender på, må få Den Hellige Ånd! Men Peter sa til ham: Måtte ditt sølv følge med deg til fortapelsen, fordi du tenkte å kjøpe Guds gave for penger! Du har ingen lodd eller del i dette ord, for ditt hjerte er ikke rett for Gud. Omvend deg derfor fra denne din ondskap, og be Herren om at kanskje ditt hjertes tanke måtte bli deg tilgitt! For jeg ser at du ligger i bitterhets galle og i urettferdighets lenker. Da svarte Simon og sa: Be dere til Herren for meg, for at ikke noe av det dere har sagt, må komme over meg!» (Apg 8:18-24) 

Dette avsnittet handler om Simon trollmannen som hadde blitt en kristen. Alt det ytre stemte. Han hadde tatt imot troen og latt seg døpe. Han gikk stadig på møter og ba om å få del i Den Hellige Ånds makt og autoritet. Men Peter, ved Den Hellige Ånds hjelp, gjennomskuet ham og så hva som egentlig bodde i Simons hjerte. Peter ser dypere en bare de pengene han ville gi, han så at han var bitter og lå under for synd. Simon omvender seg heldigvis og mottar Guds nåde. Denne gaven er det utrolig viktig å bruke i kjærlighet og visdom, hvis ikke kan det få store konsekvenser (http://www.bibelundervisning.com/les-undervisningen/357-den-hellige-aand.html?start= [Lest: 05.02.2013])

Linda Bergling; Gåvan att skilja mellan andar
Samtalsprogram med Linda Bergling där hon talar om Visdomens Ord. Serie om de 9 Nådegåvorna. Publisert av: Tv-arken, den 17.07.2017. Språk: Svensk. Kilde:https://www.youtube.com/watch?v=sEMYJuTO2l4&list=PLmeuYYCMYkdKiUZU6oO13hj4mBf-MrWdQ&index=37. Lagt til min hjemmeside den 23.07.2017.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

27.03 | 16:17

Ja, halleluja!

...
27.03 | 09:07

Derek Prince, et opphav av Guds Ord og dens kraft. Fryder meg

...
11.09 | 12:12

TV Visjon Norge har den i en nyere utgave.

...
07.09 | 23:11

Svar til Synøve på spørsmål om sangen: Takk for Golgata
Uten å ha kontrollert om fakta enda eg mener å huske sangen er skrevet av: Wiggo Abrahamsen som bor på Karmøy.
kan gi en tilbakemelding siden.

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE