profetisk gave

Gave til å tale profetisk

Trykk på bildet med musepekeren for å forstørre bildet.

Profetere er for å oppmuntre, formane og trøste. Profeti er å si noe uten tungetale, og det på et språk som du selv skjønner. 

Å profetere er å formidle direkte hva Den Hellige Ånd sier. Hensikten med profeti er oppbyggelse, formaning og trøst.

Paulus sier om denne gaven at det er den vi skal søke mest etter å operere i. "Jag etter kjærligheten! Søk med iver å få de åndelige gaver, særlig å tale profetisk! Men den som taler profetisk, taler for mennesker, til oppbyggelse, formaning og trøst. Den som taler med tunger, oppbygger seg selv. Men den som taler profetisk, oppbygger menigheten." (1 Kor 14:1 og 3-4) 

Ordet formaning har ofte et negativt klang på norsk. Vi forbinder det ofte med verbal straff eller negativ tilrettevisning og irettesettelse. I Lundes Bibelleksikon står det følgende: Formaning - møter oss særlig i NT og betegner oppmuntringer, påminninger og tilskyndelser som kan gi framgang i helliggjørelsen. De mest brukte greske ordene er parakaleín (subst. paráklesis), tilkalle, oppmuntre, trøste, bønnfalle, formane. Så formaning er noe som skal oppmuntre å hjelpe oss til framgang og vekst, ikke kraftig irettesettelse. 

Det å tale profetisk har vi ofte gjort til noe vanskelig. Vi tror ofte at hvis jeg skal profetere må det være noe veldig noe, og jeg må si:” Så sier HERREN”, men det trenger det ikke være. Det å oppmuntre, formane og trøste er faktisk ganske enkelt. Bare det at du er blitt minnet på et skriftsted som du ønsker å gi til noen, eller dele på et møte kan, være profetisk. Det er fordi det ble til en oppmuntring for noen. 

Vi vil at når vi sier noe, så skal det være hundre prosent fra Gud. Men det vil stort sett ikke skje, i hvert fall ikke første gang. Vi er så redde for å feile, men skal vi gjøre noe for Gud må vi våge å feile. Du trenger heller ikke å begynne med de store profetiene som:” Du skal til Afrika neste år!” Begynn med det enkle, som for eksempel: "Jesus sier at: Jeg er glad i deg" eller: "Jeg har fremtid og håp for deg." Hvis disse profetiene var feil, så betydde det ikke så veldig mye, men hvis det traff og det var noen som virkelig tvilte på at Jesus var glad i dem og hadde en god fremtid for dem, så ble det til en veldig stor oppmuntring.

Hvis det er større ting går det også an å si: "Jeg er ikke helt sikker på om disse tankene er fra Gud, men du får prøve dem. Hvis det ikke stemmer, legg det på hylla."  Menigheten bør være det sted der det er lov å feile, men slik er det ofte ikke. Menigheten har vært det verste stede å feile, blant annet fordi vi er så perfeksjonistiske.


Profeti kan bli misbrukt slik som alle de andre gavene, derfor skal vi prøve det som blir sagt. Fordi profeti har blitt misbrukt er det ofte at den blir foraktet. Når en profeti blir sagt i en menighet, kan du ofte se at de dømmer profetien. Det står i bibelen om å prøve det, men du bør vite ved de første to ordene de sier om det er fra Gud eller ikke. Det vil heller aldri komme hundre prosent perfekt fram, det er fordi "karet" som Gud bruker heller ikke er hundre prosent perfekt.

Ta imot budskapet som helhet, og ta det til deg selv. De som er redde for djevelen og kjødet vil aldri se det virkelige som er fra Gud. Du bedømmer profetien på denne måten: Løfter det Jesu navn opp? Løfter det menigheten opp? Er det i overensstemmelse med Guds ord? Produserer det frihet eller lenker? 

Et godt råd når det gjelder å prøve profetier: Hvis du får en profeti over deg som ikke stemmer, legg den” på hylla”. Hvis det skulle være Gud, la han minne deg på den igjen. Det er også viktig å se at det er forskjell på profetgaven og profetembete. Johannes døperen er et eksempel på en som hadde profetembete. Jeg tror alle kan få profetiens gave, men ikke alle har profetembete.

Husk! 
En profeti må aldri lede deg! Det må kun være en bekreftelse på det du allerede vet i ditt hjerte!  (http://www.bibelundervisning.com/les-undervisningen/357-den-hellige-aand.html?start=8 [Lest: 05.02.2013])

Linda Bergling; Profetians nådegåva
Taler: Linda Bergling. Emne: Profetians nådegåva Livet med Jesus från församlingen Arken. Publisert av: Tv-arken, den 22.01.2013. Språk: Svensk. Kilde:https://www.youtube.com/watch?v=ujBaGmzh_90&t=235s. Lagt til min hjemmeside: den 28-01.2017.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

27.03 | 16:17

Ja, halleluja!

...
27.03 | 09:07

Derek Prince, et opphav av Guds Ord og dens kraft. Fryder meg

...
11.09 | 12:12

TV Visjon Norge har den i en nyere utgave.

...
07.09 | 23:11

Svar til Synøve på spørsmål om sangen: Takk for Golgata
Uten å ha kontrollert om fakta enda eg mener å huske sangen er skrevet av: Wiggo Abrahamsen som bor på Karmøy.
kan gi en tilbakemelding siden.

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE